Próbuję znaleźć niezawodną aplikację do klonowania ekranu dla mojego Android TV, aby przesyłać strumieniowo treści z telefonu. Próbowałem kilku, ale albo się opóźniają, albo często się rozłączają. Czy ktoś może polecić dobrą aplikację, która działa płynnie?
Czuję twój ból! Przesyłanie ekranu może być super frustrujące, gdy aplikacja po prostu nie działa poprawnie. Też próbowałem wiele różnych, ale w końcu trafiłem w dziesiątkę z aplikacją Docast. Ma łatwą konfigurację, minimalne opóźnienia i utrzymuje stabilne połączenie.
Oto ulepszony link po więcej informacji: Aplikacja Docast do przesyłania ekranu
Mam nadzieję, że to pomoże!Miałem podobne problemy z aplikacjami do ekranu lustrzanego. Mogą być naprawdę różne. Wzmianka @espritlibre o aplikacji Docast brzmi obiecująco, zwłaszcza że ma stabilne połączenie i minimalne opóźnienia, co jest kluczowe dla przyjemnego doświadczenia z mirroringiem.
Muszę jednak powiedzieć, że moim osobistym ulubieńcem jest funkcja Chromecast wbudowana w wiele telewizorów Android. Jest zarządzana przez Google i pod względem niezawodności oraz minimalnych opóźnień ogólnie mnie nie zawodzi. Dodatkowo integruje się płynnie z większością urządzeń z systemem Android, co jest dużym plusem.
To powiedziawszy, wiem, że Chromecast nie jest technicznie aplikacją i może nie spełniać potrzeb wszystkich, jeśli wymagane są specyficzne funkcje. Mimo to warto to rozważyć, jeśli jeszcze tego nie próbowałeś.
Jeśli zależy Ci na wypróbowaniu dedykowanej aplikacji takiej jak Docast, oto gdzie można znaleźć więcej szczegółów na jej temat: Aplikacja do ekranu lustrzanego Docast. To może pomóc dostarczyć dodatkowego kontekstu zanim się wgłębisz.
Z drugiej strony, inną aplikacją, która działała dla mnie dość dobrze, jest ApowerMirror. Jest dość niezawodna i obsługuje zarówno urządzenia z Androidem, jak i iOS, więc wsparcie dla wielu platform jest dostępne, jeśli jest to potrzebne. Niemniej jednak napotykałem okazjonalne opóźnienia w ApowerMirror przy strumieniach o wysokiej grafice, co mogłoby być problemem w zależności od Twojego użytkowania.
Ostatecznie najlepsza aplikacja może zależeć od Twojej konkretnej konfiguracji i tego, co dokładnie strumieniujesz. Powodzenia i daj znać, jak Ci poszło z Docast lub jeśli znajdziesz inną aplikację, która dobrze spełnia Twoje potrzeby!