En iyi ritim oluşturma yazılımı nedir?

Kendi ritimlerimi oluşturmaya başlamak istiyorum ve hangi yazılımın yeni başlayanlar için en iyi olduğunu veya müzik üretimi için iyi özellikler sunduğunu öğrenmek istiyorum. Herhangi bir öneri veya tavsiye çok yardımcı olur çünkü bu konuda yeniyim ve kullanımı kolay bir şey istiyorum.

Eğer beat yapımına başlamak istiyorsanız, FL Studio ile başlamanızı öneririm. Üretime giriş için adeta başlangıç noktası gibi—kullanımı kolay ama bir kez çözünce inanılmaz derinleşebiliyor. Ayrıca, büyük ihtimalle dinlediğiniz prodüktörlerin yarısı buradan başlamıştır. Ücretsiz bir deneme sürümü var, böylece taahhütte bulunmadan deneme yapabilirsiniz. Mac kullanıyorsanız, GarageBand havalı ve ücretsizdir, ama dürüst olalım, bu daha çok başlangıç için bir DAW ve hızlıca aşarsınız. Ableton harikadır ama yeni başlayan biri için kafa yakabilir—canlı performanslar için daha uygundur bence. Hızlı sonuç vaadiyle gelen “kolay beat yapma” uygulamalarından uzak durun; çoğu çöp. Doğru programlara sadık kalın ve kısa sürede sağlam bir prodüktör olursunuz.

Hayır, @vrijheidsvogel’in Ableton’ın yeni başlayanlar için kafa karıştırıcı olduğu konusundaki fikrine katılmıyorum. Aslında yeni başlıyor olsanız bile en iyi seçeneklerden biri olduğunu düşünüyorum. İlk bakışta bunaltıcı görünebilir, ama bir kez alıştığınızda iş akışı inanılmaz derecede sezgisel. Ayrıca, bir ton eğitim videosu ve öğrenmeyi daha az acı verici hale getiren destekleyici bir topluluk var.

FL Studio’nun havalı olduğunu kabul ediyorum, özellikle de bir kerelik satın alma ve ücretsiz ömür boyu güncellemeler sunduğu için (teşekkürler FL tanrıları). Ama benim için her zaman biraz… oyuncak gibi hissettirdi? Arayüzle ilgili bir şey bana çekici gelmedi. Ama bu tamamen kişisel bir tercih ve birçok profesyonelin onu tercih ettiğini biliyorum.

Ayrıca, Logic Pro’dan yeterince bahsedilmiyor. Eğer bir Mac kullanıyorsanız ve GarageBand’i geride bırakıyorsanız (ve ciddiseniz, MUTLAKA bırakacaksınız), Logic doğal bir sonraki adım. Pro seviyesinde ama hâlâ erişilebilir ve harika eklentilerle birlikte geliyor. Tabii ki sadece Apple’da çalışıyor, bu kötü, ama cihazınız varsa düşünmeye değer.

“Otomatik müzik üretme” kutularındaki uygulamalardan kaçının. Hayaller satıyorlar ama müzik üretme konusunda size hiçbir şey öğretmezler. Evet, bir ritim çıkarırlar, ama sizin ritminiz olmaz, anlıyor musunuz? Gerçek bir DAW (Dijital Ses Çalışma İstasyonu) ile çalışmak ve bu işi en baştan düzgünce öğrenmek daha iyidir.

Uzun lafın kısası: Birkaç deneme sürümü deneyin, başlangıç eğitim videoları izleyin ve size doğal geleni seçin. Gerçekten “en iyi” DAW yok—sadece size en uygun olanı var.